Wassard Elea Retreat Spaces

Read this in English 🇬🇧

Wassard Elea er et sted hvor kunstnere og forskere kan tænke og arbejde i nationalparken Cilento i syditalien.

Fra kysten ved Ascea

I de sidste 16 år har Wassard Elea stillet lejligheder, til selvstændige ophold, til rådighed for kunstnere og forskere i Ascea, en lille by på vestkysten i syditalien. Wassard Elea har til formål at bringe flere kreative mennesker til Cilento og at give flere kreative mennesker mulighed for at opleve Cilento.

Lejlighederne

Vi har tre selvstændige lejligheder i den lille Cilentanske landsby Ascea (udtale: a-she-ah). To af dem har balkoner med flot udsigt over havet og den tredie har en hyggelig have. Vi har navngivet lejlighederne The Philosopher, The Poet and The Artist – til minde for det danske par some startede Wassard Elea: Lars (filosof og kunstner, 1944 – 2022) og Else (filolog og digter, 1943 – 2012). Wassard Elea-lejlighederne er nu ejet og administreret af deres søn René (dansk) og hans kone Leila (engelsk), som arbejder på at forny dem og på at fortsætte med at tilbyde hyggelige og produktive muligheder i smukke og rolige omgivelser. Har du spørgsmål så prøv siderne ofte stillede spørgsmål eller kontakt os.

Solnedgang set fra Ascea

Ascea, Velia, Elea

Ascea er navnet på den moderne landsby som ligger ved den græske koloni Elea som menes at være blevet grundlagt omkring 600 f.k. Elea var hjemstavn til de pre-Sokratiske filosoffer Parmenides og Zenon (kendt f.eks. for paradokset om ‘Achilles og skildpadden’ ). Senere, under Romerriget, blev byen kendt ved navnet Velia. Udgravningern af Velia/Elea ligger i Ascea og er åbne til besøg det meste af året. Det er et UNESCO ‘heritage site’, kendt for Porta Rosa (Rosenporten) fra det fjerde århundred f.k., det ældste eksempel af denne type portbue i italien.

Elea/Velia udgravninger og middelalder tårn (fra Wikimedia Commons)

Ascea har som regel godt vejr i forår og efterår, god mad, en 5 km lang sandstrand, og masser af muligheder for at udforske naturen. Der er meget at opleve og lade sig inspirere af i Cilento.

Lejlighed 18A:
“Filosoffen” – “il filosofo”
Udsigt fra Nr. 18A balkon
Lejlighed 18B:
“Digteren” – “la poeta”
Udsigt fra Nr. 18B balkon
Lejlighed 41:
“Kunstneren” – “l’artista”
Nr. 41 have med vindrueranke

Wassard Elea

Plads til tanker og kreativitet for kunstnere og forskere i Ascea (SA) Italien.

Har du spørgsmål? Brug links herunder til at kontakte os eller se svar på mange almindlige spørgsmål på FAQ-siden.

Kortet til højre viser hvor lejlighederne ligger ->

%d bloggers like this: